De meeste tijd doe ik niks.
Door: Fred
Blijf op de hoogte en volg Fred
09 December 2024 | Zuid-Afrika, Hoedspruit
De dagen vliegen voorbij, maar vooral met niks doen. Deze camping is zofantastisch dat ik alleen nog maar zin heb om voor mijn caravannetje in de schaduw te zitten en heel veel te internetten. Ik sta onder een enorme boom. Er zijn op dit deel van de camping geen andere tenten of caravans. Elke dag komen de aapjes en de mongoesen op bezoek.
Op vrijdagavond is er altijd barbecue op de zeilclub. Ik ken al aardig wat mensen en praat heel wat af. T-bone steak met pap is mijn favoriete menu. Voor vijf Euro krijg je een bord vol. Pap lijkt op aardappelpuree maar dan gemaakt van maïsmeel. Er hoort een pittige dikke saus bij. De kok heet Stanley en ik noem hem mister T. vanwege de lekkere T-bones die hij maakt. Dat vindt ie grappig. Ik geef hem ook altijd een cola of frisdrank,want de hele avond naast een gloeiendhete barbecue staan, dan krijg je wel dorst heh ? Er komen wel honderd clubleden eten en drinken en natuurlijk heel veel praten.
Vanwege de ARC, een rally voor zeiljachten rond de wereld, hebben ze VAYANA verplaatst. Er kwamen 25 grote zeiljachten binnen en iedere plek die ze konden bedenken moest vrijgemaakt worden. VAYANA heeft maar een diepgang van 50 centimeter dus die werd dichter naar de kant verplaatst. Het grootste jacht had een diepgang van 3,5 meter en dat is zelfs voor deze haven moeilijk. Hij moest wachten op hoogwater om naar binnen te kunnen varen.
Voor de veiligheid breng ik nog een lange lijn van VAYANA naar een boom op de oever. Je weet nooit of het nog hard gaat waaien hier en iedere lijn kan ook doorschuren
Zondag is pizza-middag. In de buitenbar op het grote grasveld langs het water wordt een echte pizza-oven met hout gestookt en versgemaakte pizza’s gebakken. Er zitten wel dertig mensen te wachten en ik ben aan de bar gaan zitten met een Savanna. Totdat mijn pizza met steak en jalapeño klaar is schrijf ik nu mijn verslagje. De haven ligt vol met jachten, maar alleen de Lasers en de Optimist zeilbootjes met kinderen zijn aan het varen. Er staan flinke vlagen en een paar slaan er om. Het is laag water en het is niet diep. Tot honderd meter uit de kant kunnen ze nog staan. Er is ook een hulpboot die hen assisteert.
Ik heb van de week een campingkoelkast besteld. Moeilijk om er een te vinden die past achter de bijrijdersstoel in de auto. Dat is wel de beste plek omdat het dichtbij de 12-volt aansluiting zit en omdat ik dan ook tijdens het rijden er iets uit kan halen en ook dat als ik achter in de auto slaap ik geen geluid en geen warmte van de koelkast heb.
De Chinese Dometics zijn heel wat goedkoper dan deze nieuwe Engel, maar het zal ook wel een reden hebben dat Engel nog steeds een marktaandeel heeft. Ze staan bekend als onverwoestbaar zelfs onder de moeilijkste off-road condities. Ik hoop dat ie maandag of dinsdag bezorgd wordt. Als ik terug ben bij de caravan zijn er nog meer windvlagen. Drie ringen zijn uit het grote schaduwdoek gerukt ook al stond dat met 16 lijnen vast en aan een zijde over het dak van de caravan. Ik zet de auto ervoor om de wind te breken. Het is drukkend warm en ik ga eerst lekker lang douchen. Ze hebben hier overvloedig water en op het dak staan zonneboilers dus ik hoef niet zuinig met energie te zijn. Het zou ne niet verbazen als er later op de avond ook kog onweer en regen komt. Ik haal het elektrische kookplaatje en het broodrooster naar binnen. Deze weekzijn de schoolvakanties begonnen maar behalve wat meer dagjesmensen bij het zwembad zie ik niet dat er meer caravans en tenten bijgekomen zijn. Of heb ik daarom zo slecht internet?
09 December 2024 - 16:42
Inge:
Heerlijk, lekker niets doen!