Update, up-date
Door: Alfred Daniels
Blijf op de hoogte en volg Fred
12 Augustus 2019 | Nederland, Nederland
Update. Wat gaat de tijd toch snel. Ik ben al bijna twee weken thuis ! Een heel andere belevingswereld en vanaf het eerste uur neemt het bezit van je. Ik denk bijna nooit aan huis als ik op reis ben en als ik thuis ben kost het me moeite om tijd te maken voor herinneringen aan de reis. Gelukkig zijn er de foto’s die mijn belevingswerelden verbinden. De buren waren een week eerder op vakantie gegaan dan ik gedacht had dus ik moest drie dagen wachten voordat ik mijn autosleutels en mijn computer weer had. Die dagen heb ik besteed aan grasmaaien en bomen-en-struiken trimmen, aan boodschappen in huis halen, de was doen en aan internet bestellingen. Vrijdagmorgen kon ik weer rijden en ben ik naar mijn moeder gegaan. Ze is 93 en zit in een verzorgingstehuis. Ze wordt steeds dementer en ik moest haar echt wakker maken uit een mentale leegte. Toch maar een eindje gaan wandelen met haar in een rolstoel. In het winkelcentrum koffie met gebak, in het parkje in de zon zitten. Dan komt ze weer een beetje tot leven. Ik doe mijn best om het zo gezellig mogelijk te maken maar na afloop rij ik meteen door naar de sauna om met heel veel warm water de ellendige situatie van mij af te laten glijden en mezelf ook weer op te peppen. Ik hoop steeds dat ze snel en gemakkelijk zal overlijden in plaats van die eindeloos lijkende aftakeling. Zaterdag ga ik naar het clubhuis van de zeilvereniging en praten met mijn zeilvrienden. Dat vind ik nu nog leuker dan het zeilen zelf. Zondagmiddag staat er een heerlijke windkracht 2-3 en ben ik de hele middag op het water. Mijn ultralichte 18 voets A-cat weegt maar 80 kilo en dat is vooral heel fijn als ik de boot naar de vloedlijn moet brengen en na afloop weer op het strand moet trekken. Maar juist de acceleratiebewegingen op windvlagen en golven zijn een feest in deze boot als je van snelheid en precisie sturen houdt. Zondagavond laad ik de foto’s in op de computer en de rest van de week besteed ik steeds een uurtje aan het kijken en fotobewerken totdat ik ze allemaal heb kunnen zien en kleine verbeteringen heb kunnen aanbrengen op de meest belovende foto’s. Het grootste aantal foto’s maakte ik in het Kruger Nationaal Park. De bewegingen van dieren zijn heel moeilijk te voorspellen en de begroeing hangt vaak net voor een oog of een oor. Daarom maak ik altijd series opnamen waar ik dan thuis de beste uit kies. Snelschieten met meerdere opnamen per seconde doe ik heel zelden want dan wordt het helemaal een enorm aantal opnames. Vaak zijn de eerste en de laatste opname van een serie de besten dus dat bewijst dat je toch een goed inzicht hebt gehad toen je de foto’s maakte. Ik heb me weer ingeschreven op Faceboek om contact te kunnen leggen met de James Wharram community. Die is de laatste jaren flink gegroeid en actiever geworden had ik gehoord. Ik las dat Hanneke aan Q-koorts lijdt en nu al driemaal aan haar hart geopereerd is. Wat verschrikkelijk, ik wens haar van harte beterschap.
Ik heb me deze week ook op een datingsite ingeschreven: dateplaats.nl. Hoewel ik al sinds het overlijden van Corry in 2002 mezelf alleen aardig redt begin ik de laatste tijd toch meer behoefte te voelen aan intimiteit. En een gezellig zeilmaatje zou ook ideaal zijn. Het zal niet meevallen een leuke vrouw te vinden die vrij genoeg is om met mij mee te gaan. Een relatie waar ik voor moet thuisblijven is geen optie. Af en toe zie ik wel eens een hele aantrekkelijke. Ik val op “lichte” types en ik zie belangstelling en humor als een bewijs van intelligentie, maar die zijn natuurlijk bezet of ze zitten zo vast in hun leven dat ik er niks mee kan. Ook toen ik jong was heeft het heel lang geduurd voordat ik iemand vond waar ik wel het leven mee kon leiden zoals ik dat leuk vind. Dus meestal heb ik het idee gewoon opgegeven en ben ik gaan doen wat ik wil en daar heb ik de inmiddels meeste levens ervaring mee.
Dit weekeind heb ik een aantal foto’s van de boot toegevoegd aan mijn Afrika foto’s op Flickr.com/photos/alfreddaniels. Die site heb ik al een paar jaar niet bijgewerkt dus er kan nog veel meer moois opgezet worden. Deze foto’s van de boot zijn geen kunstwerkjes maar ik hoop in de nabije toekomst wel bijzondere foto’s en filmpjes te gaan maken, als de bouwfase voorbij is en het zeilen gaat beginnen. Tot dan !!!
12 Augustus 2019 - 12:53
Ineke:
Veel succes met je foto's bewerken en ook met het daten, ik hoop dat er een leuke vrouw voor je is. Gr. Ineke