Tegenslagen
Door: Alfred Daniels
Blijf op de hoogte en volg Fred
08 November 2017 | Zuid-Afrika, Johannesburg
Ook in de andere voorzieningen van Kruger lijkt er niet te worden geinvesteerd: veel waterputten voor de dieren zijn kapot en opgedroogd, toiletgebouwtjes op de campings zijn oud en vies, zwembadjes verouderd en niet meer van deze tijd. Je plekkie op de camping is een kale vlakte. De prijzen zijn wel zeer hoog naar verhouding. Ik sta nu inmiddels aan de kust op een hele goede camping met prima onderhoud en schoon en nieuw sanitair, speeltuin voor kinderen etc. en ik betaal een derde van de prijs waar ik in Kruger voor stond. Je zou zeggen: maar dat is ook niet in het Nationale Park, maar voor je aanwezigheid in dat park moet apart betaald worden: 18 euro per dag of via een Wildcard 150 Euro voor een heel jaar in alle nationale Parken. Ik vraag me ook af waarom Kruger niet op de Wereld erfgoedlijst staat en internationaal toezicht krijgt want het is uniek in de wereld en het enige grote natuurgebied waar al meer dan honderd jaar niet op de dieren geschoten is. Ik hoop dat Kruger niet hetzelfde lot te wachten staat als de ooit zo fantastische natuurgebieden in Zimbabwe en Angola, waar je nu geen levend dier meer schijnt te zien, zelfs geen vogels en waar alles in verval is.
Andere tegenslag is dat ik een klapband kreeg op de trailer na een rit van 40 kilometer op de slechtste weg waar ik ooit op gereden heb: de M10 in Swaziland. De spiksplinternieuwe ralleyband moet lekgeraakt zijn in de duizenden diepe en zeer gevaarlijke potholes zonder dat ik het gemerkt heb, want toen ik op de snelweg weer 80 km per uur ging rijden knalde met een enorme klap. Gelukkig heeft mijn trailer vier banden dus de trailer bleef volkomen stabiel en ik voelde er niets van, en gelukkig kon ik daarom naar een plekje met schaduw rijden en had ik een reservewiel. Of is dat meer wijsheid dan geluk? De overige wegen in Swaziland zijn wel redelijk goed, maar waarom deze openbare weg dan zo slecht is dat zelfs mijn topmateriaal erop kapot gaat? Bestuur?
Als volgende tegenslag stormt en regent het aan de kust nu al twee dagen en de echte storm schijnt nog te komen. Balen dus en onrustig slapen met klapperend tentdoek en rukwinden. Het is nu 1 uur snachts en ik ben er net nog drie uitgeweest om de auto voor de luifel te zetten en zo de wind een beetje te breken en om het grote schaduwdoek van 24 vierkante meter anders te spannen. Ik hoop dat het genoeg zal zijn, maar ik ben er niet gerust op.
08 November 2017 - 09:25
Gaston:
Hi Fred,
Tegenslagen horen bij het leven, maar dit is als ik het goed begrijp “politiek” en daar begrijp ik in deze wereld niets van.
Ik hoop dat de zon weer gaat schijnen voor je.
Groeten
Gaston -
12 November 2017 - 19:07
Frans Hofstede:
Hoi Alfred, gelukkig toch weer afgereisd naar Afrika. Je hebt al weer veel beleefd. Vandaag waren weer nog 2 mensen door een olifant vertrapt! Wees voorzichtig. Jammer dat macht zo vaak misbruikt wordt.
Frans Hofstede