ik ga nog even terug !!!
Door: Alfred Daniels
Blijf op de hoogte en volg Fred
15 Juni 2015 | Zuid-Afrika, Krugersdorp
Ik heb thuis de televisie uitgelaten en de facebook ook, dus dan hou je erg veel tijd over iedere dag om dingen zelf te doen. Ik ben ook nog op bezoek gegaan bij Anton en Janneke waarmee ik een paar dagen heb opgetrokken in Kruger. Het was een leuk weerzien en zij hebben ook alweer nieuwe plannen, omdat zij daar hun eigen auto hebben staan, maar Anton is eerst nog wel een jaar bezig met de verbouwing van een boerderij, dus afwachten maar. Dan ben ik zelf heel druk bezig geweest met de vele foto's en ik heb ook enorm veel tijd gestoken in onderzoek naar het bootje dat ik op de laatste dagen daar ben gaan bekijken. Het blijkt een van de meest zeewaardige ontwerpen te zijn, speciaal ontworpen voor coastal cruising en short ocean crossings. met weinig diepgang is ie zeer geschikt om diep een baai in te varen en tegen een strand op te trekken en een koraalrif over te steken, maar ook een ondiepe rivier of meer op te varen. Dan is ie ook nog trailerbaar en heeft maar een kleine buitenboordmotor nodig. Ik kreeg er steeds meer zin in en ben gaan onderhandelen met de eigenaar. Of beter gezegd de eigenaren, want er zit nog een heel verhaal aan vast en het heeft me nu al erg veel tijd gekost om iedereen op een lijn te krijgen. Toch ga ik daar nu eerst naar kijken en als ik geen onverwachte ellende tegenkom (houtrot, insectenvraat, losgelaten epoxy en dergelijke dan hebben we een deal. Er zit voor mij dan nog wel een paar weken werk aan vast, want de beide rompen zitten nog niet aan elkaar en de mast staat er nog niet op; er zijn te weinig luiken en een van de beams is kapot. Verder wat schilderwerk en kleine beschadigingen. Hij heeft nog nooit in het water gelegen, dus is ook nog nooit getuigd geweest en dat moet er allemaal nog opgezet worden. Maar de ontwerper is uitgegaan van constructieve sterkte door eenvoudige bouw en van extra veiligheid doordat alles ook met eenvoudig handgereedschap zelf is te maken en dus ook te repareren. Ik ben benieuw wat ik aantref, ik heb nog niks betaald.
ik hou jullie op de hoogte,
Alfred
15 Juni 2015 - 18:34
Wil Van Es-Smink:
HALLO fRED,
iK HOOP DAT JE HET NAAR JE ZIN KRIJGT DAAR, EN ALS ER WAT IS
HOOR JE HET WEL VIA JE BROER IN FR LAND,
VEEL PLEZIER DAAR EN DOE VOORZICHTIG HE,GR,GER EN WIL.
15 Juni 2015 - 21:58
Ineke:
Heel veel plezier Fred, geniet er lekker van.
Groetjes, ineke -
26 Juni 2015 - 14:04
Alfred Daniels:
Weer geen goede verbinding. Alles gaat goed, maar geen boot gekocht. -
01 Juli 2015 - 10:15
Alfred Daniels:
Ik heb eindelijk weer even wifi gevonden. Maar geen inlogverbinding met deze site. Ben een weekje gaan duiken in Sodwana en nu onderweg naar Kosi Bay. Bootje blijft mij nog wel bezighouden. Moeilijk om zoiets uit je gedachten te zetten. Het is wisselvallig weer hier. Maar als het koud is of als het regent is dat na een paar uur weer voorbij. Mooi zeilweer, maar er zeilt niemand. Alleen vissers met grote speedboten en duikers met hun rubberboten. Ga nu eerst een weekje langs se noordkust verder en hopelijk vindt er nog een sardinerun plaats. Dan moet ik nog wel een heel stuk terug langs de kust in de laatste week.
Allen een Groet en een fijne vakantie, fred