Een nieuw begin, een nieuwe reis.
Door: Alfred Daniels
Blijf op de hoogte en volg Fred
03 Januari 2015 | Zuid-Afrika, Krugersdorp
Ik ga weer op reis naar Afrika. Het heeft me weer een enorme inspanning gekost om alles zo goed mogelijk achter me te kunnen laten, maar nu is het zover. De "call of the wild" zit nu eenmaal in mijn hart en mijn ziel en ik hoop dat ie daar altijd zal blijven. Talloze geweldige reizen heb ik al in mijn leven gemaakt en enorm veel gezien. Bijzondere ontmoetingen met de mensen en dieren die onze buren zijn op ons planeet maar die net iets verder wegwonen dan dat we ons dagelijks bewust van hen kunnen zijn. Hoe gemakkelijk is het niet om te denken dat het stukje van het leven dat wij dagelijks zien ook alles is wat er is. Hoe gemakkelijk te denken dat we anderen wel begrijpen omdat zij toch net zo zijn als wij. Maar de werkelijkheid is dat we hier in Nederland op een eilandje leven in een oceaan van "anders dan wij". Hoe anders? Daar heb ik het grootste deel van mijn leven aan besteed en nog steeds. Ik heb vele jaren gereisd in Azie en in India. Na mijn gymn. B heb ik mijn studies culturele antropologie en etnologie in leiden gedaan en ik heb 7 jaren in de verenigde staten van Amerika gereisd om ook deze nauw verwante maar toch zo andere cultuur te bestuderen. Toen heb ik 5 jaar geleden een oude toyota 4x4 gekocht en die naar zuidelijk Afrika verscheept. Vijf reizen van drie maanden heb ik al met deze auto ondernomen. Driemaal ben ik er mee dwars door de Kalahari woestijn gereden om het leven van de bosjesmannen te zien en hun leefomgeving te ervaren. En nu begin ik aan de zesde reis in deze serie. Ik hoop dat ik er weer van mag genieten met dezelfde intensiteit die alles kenmerkt wat ik in mijn leven gedaan heb. En dat ik weer gezond en innerlijk verrijkt van mag terug keren.
03 Januari 2015 - 23:07
Marion:
Ik wens je heel veel plezier en dat je vele mooie, nieuwe dingen mag ontdekken. En natuurlijk veel foto's maken! Geniet ervan! -
03 Januari 2015 - 23:29
Daan:
Geweldig, laat ons maar weer genieten van al je avonturen en de foto's. Heeeel veel plezier en wees voorzichtig.
Gr Daan -
04 Januari 2015 - 00:27
Gaston Corbeau:
Hallo Fred,
Ik wist niet dat je al weg bent, maar ik wens je weer een fantastische reis toe. Doe voorzichtig en kom veilig weer terug met veel mooie foto's en sterke verhalen.
Het gaat je goed.
Gaston -
04 Januari 2015 - 10:14
Jan Kuiler:
Beste Alfred,
Ik volg al en poosje je interessante artikelen, toevallig ondek ik deze site met informatie over je nieuwe reis waar je het toen al over had.
Ik wens je heel veel geluk toe daar en zal geregeld je avonturen volgen.
Hoop dat als je terug bent je ook eens komt kijken bij je oude trouwe Barracuda, die al heel subtiel een nieuw leven gaat leiden.
Veel geluk en be carefull.
Jan D Kuiler
04 Januari 2015 - 11:53
André H:
Hoi Fred,
Ik had je er nog niet eerder over gehoord en nu ben je alweer onderweg naar Afrika.
In ieder geval wens ik je een boeiende en een goede reis en hoop weer van je verhalen te kunnen genieten de komende maanden. Gezond en onbeschadigd weer terug.
Gr. André
04 Januari 2015 - 11:56
Wilhelma:
Alfred ik ben heel benieuwd naar al je nieuwe ontmoetingen, avonturen en foto's. Nu ik zelf bijna niet meer kan reizen is het heel fijn om je te volgen op deze reis. Veel succes en geluk en kom gezond weer terug.
Wilhelma -
04 Januari 2015 - 13:07
Betty Van Leeuwen - Verstegen:
Wilhelma,
Ik ben gewoon jaloers op je. Maar in de goede zin van het woord. We horen ook veel terug wanneer je weer thuis komt. En dat is ook weer fijn. Ook de bijbehorende foto's natuurlijk.
Ik heb een aangetrouwde nicht die met man en twee kinderen hun vakanties daar doorbrengen slapen in een hutje om dan steeds verder het land te bezichtigen. Toen ze nog geen kinderen hadden, verbleven ze daar een aantal maanden en proberen er ook te werken voor hun geld. Ze wonen toen in Quatar. Nu i.v.m. zijn werk wonen ze sinds kort in (dacht Bremen). Ook de kinderen zijn in hun vakanties opgegroeid met wilde beesten en slangen. In het midden Oosten hebben de kinderen 3 maanden vakantie, dus bijna 3 maanden in Afrika.
Ook houden van dat land. Ze hadden gehoopt dat hij in Afrika zal worden overgeplaatst (werk bij de Shell).
Helaas!
Ik wens je een heel fijne vakantie en tijd in Afrika. Geniet ervan. Doe genoeg indrukken op, om het later iets van te vertellen Blijf vooral gezond. Is je rugpijn over?
Wilhelma goede reis en tot horens.
Betty -
04 Januari 2015 - 14:04
Tineke:
Hi Fred,
Ik wens je alle goeds in 2015! Ook ik wist niet, dat je al weer richting Afrika bent vertrokken.
Geniet van je nieuwe avontuur , dat doen wij van jou verhalen en niet te vergeten je foto's.
Succes met al je plannen en kom weer heel thuis.
Groet, Tineke -
04 Januari 2015 - 14:16
Ab En Kitty:
Fred, weer een onwijs mooie reis toegewenst.
We gaan je weer volgen en kijken al uit naar je verhalen op het terras bij de KZVM -
08 Januari 2015 - 18:57
Wil Van Es-Smink:
hallo Fred,
Ten eerste wil ik je het beste wensen voor 2015 ,ik had je net gemist op oudejaars avond bij je moeder maar ze vond het geweldig dat ik tegen haar zei dat je goed was aangekomen,
alles gaat goed hoor en wens je bij deze een hele goede reis en veel foto plezier
ik volg je Groetjes van Ger en Wil van Es.