Nog twee dagen heel hard gewerkt.
Door: Alfred daniels
Blijf op de hoogte en volg Fred
02 Februari 2014 | Namibië, Swakopmund
tussendoor steeds klusjes te doen. Muskietengaas voor de ventilatieopeningen, lampjes ophangen, kledinghaken, binnenkant van de autbak opnieuw geschilderd, want die was flink beschadigd doordat er teveel spullen inzaten die dan tegen de wanden en het dak aanstoten als de weg slecht is. Dan de indeling van de onderbak van de trailer. Waar moet je het vaakste bij, wat is het zwaarste? Hoe berg je het zo goed op dat de lading niet gaat schuiven als je een helling van 30 graden maakt of schuin komt te staan op zo'n traject? Caravan met trailer wegen samen minder san 600 kilo leeg, maar de as met wielen is gemaakt voor 2000 kilo. Ik wil dat de helft van het onderstel het hele gewicht kan dragen. Ter vergelijking: de kleinste aangepaste caravan die in zuid afrika gebouwd wordt weegt 1500 kilo, staat op twee wielen en is niet gebouwd om door het water te kunnen als dat meer dan dertig centimeter diep is. Dan ziet ie er wel stoer uit en heeft een uitschuifbare keuken en kost bijna 20.000 Euro. De binnenruimte is ongeveer de helft van de mijne. Ik heb nu al veel belangstelling. Jong stoere beginnelingen kijken wat meewarig naar zoiets. Wat oudere kampeerders vertellen vol trots dat zij een uitschuifkeuken hebben, de oude bewaker die een achergrond heeft in het leger heeft nog de meeste bewondering. Number one zegt ie, en zo is het ook. Niet alleen de auto, maar ook de trailer. Morgen kijken of ik mijn twee extra trekhaak ogen erop kan laten monteren. Want ik heb hier geen grote boormachine. Dan zou ik nog een oliechange moeten hebben. De olie heb ik al gekocht: beste van Shell hoge temperaturen, zware belasting. En nu: binnenzitten bij een lampje, uit de wind en met een heerlijk kacheltje standby want het zijn koele avonden geweest.