een nieuwe winter - een nieuw begin
Door: Fred Daniels (Alfred)
Blijf op de hoogte en volg Fred
12 Januari 2014 | Nederland, Monster
ik sta weer op punt van vertrek voor de volgende reis in Afrika. Donderdagochtend stap ik in het vliegtuig, vrijdagochtend ben ik weer in Windhoek, de hoofdstad van Namibie. Ik hoop er mijn vrienden bij de receptie en mijn auto in goede staat aan te treffen. Batterij aankoppelen, water en olie controleren en dan de camping oprijden om mijn kamp op te zetten.
Ik heb nog een paar dagen in Windhoek nodig om mijn dingen te regelen: ik heb nieuwe schokdempers bij me en ook windvisors, een soort wind-en-zon schermpjes voor langs de raamlijsten en zo nog een koffer vol met allerlei extras, die ik op de auto zal zetten. Maandag moet ik langs de douane voor een TIP, een temporary import permit, en ook naar een kantoor in de stad om wegenbelasting te betalen. Dan ga ik mijn planning maken, rekening houdend met het weer. In ieder geval ben ik eind januari in de haven Walvis Bay, want dan arriveert mijn zelfgebouwde off-road caravan. Toekomstige reizen in Afrika heb ik dus een sleurhut achter mijn auto, met alle voor- en nadelen, maar het is bedoeld als schuilhutje voor natuurfotografen. Ik heb er heel veel maanden elke dag aan gewerkt en afgelopen woensdag heb ik hem afgeleverd aan de haven van Antwerpen. Vandaag wordt ie 'sea-born', over twee weken arriveert ie in Walvis Bay. Ik zal nu al wat foto's plaatsen van de bouw in stadia. Later komen er dan wel foto' s van het gebruik in het 'veld'. Ik hoop dat alles goed zal gaan en dat ik bij mijn voorbereidingen aan alle mogelijke scenario's s gedacht heb. Aan de inspanning heeft het in ieder geval niet gelegen, ik heb er slapeloze nachten van gehad, heel wat meer dan toen ik 3 jaar geleden mijn auto kocht en verscheepte.
Ik hoop dat jullie veel plezier beleven aan deze reisverhalen. Als er internet of wifi beschikbaar is geef ik regelmatig up-dates. Maar in eerdere reizen zijn er ook wel een aantal keren een paar weken geweest dat ik in gebieden was die zo verlaten zijn dat er ook geen internet-signalen zijn. Juist dan is het spannend. Ik denk dat je alleen in Afrika nog gebieden vind waar de mensen binnen zitten en de dieren buiten lopen.
12 Januari 2014 - 12:28
Han:
Hej, goed idee! Klinkt goed man. Goede trip en hou ons op de hoogte.
12 Januari 2014 - 17:34
Hans Vd Laan:
Hallo Fred,
Goede reis en ben weer benieuwd naar je verhalen.
Gr
Hans -
12 Januari 2014 - 19:40
Tineke:
Lijkt mij dat het weer spannend wordt, ik ben benieuwd naar de beelden van je caravan.
Goede start! -
12 Januari 2014 - 20:25
Ger Van Es:
Hallo Fred
Wens je een goede trip.
En we blijven je volgen.
Groeten Ger en Wil -
12 Januari 2014 - 20:34
Fi:
Goede reis, Fred! We zien uit naar de verslagen van je avonturen.
Groeten, F. & G. -
13 Januari 2014 - 09:47
Ineke:
Ha Fred, Hele goede reis, geniet er maar weer lekker van. Gr. Ineke -
13 Januari 2014 - 10:40
Jan Schokker:
Zoals donderdagavond op de DFG-fotoclub als toegewenst: Weer een fijne trip. Nu wat confortabeler met je caravan zoals het lijkt. En ik blijf weer graag op de hoogte van je belevenissen ! -
13 Januari 2014 - 19:09
Dirk Benne:
Hallo Fred,
Veel plezier en kom heelhuids weer bij ons terug.
Mvg, Dirk -
13 Januari 2014 - 20:18
André H:
Hip karretje geworden Fred, maar eh, moet er geen hekje om het balkon?
In ieder geval heel veel plezier er mee en kijk uit voor je zelf.
Goede reis en gezond weer terug.
Groetjes, André H -
14 Januari 2014 - 00:09
Alfred Daniels:
Ha Andre, ja bij een klapkar hoort een klaphek, dus dat zit erop. Maar ik wil natuurlijk niet tussen de spijltjes door fotograferen. Het balkon hangt inmiddels ook aan kettingen vanaf het dak om de krachten te verdelen en te voorkomen dat een wegzakkend pootje de boel zou breken.
Het balkonnetje heeft ook drie tentjes: een oranje van canvas, een grijze van zwaar PVC doek die 100% waterdicht is.
En ik ben aan het werk geweest om er nog een te maken van alleen maar muskietengaas.
Dan heb ik verf bij me om ook de bovenbouw en het oranje tentje van een camouflage te voorzien.
leuk dat je zo betrokken mee denkt. dat waardeer ik juist zeer.
groet,
Fred -
14 Januari 2014 - 00:13
Alfred Daniels:
Dan heb ik ook nog een uitneembare zijwand gemaakt om het 'gat' helemaal dicht te kunnen maken.
14 Januari 2014 - 09:04
Frans Hofstede:
Veel plezier met je reis, het is wel een uitvinding zo'n caravan. Slaap je er ook in?
Frans Hofstede -
18 Januari 2014 - 10:09
Wil Van Es:
Hallo Fred,
prettige reis gewenst en doe vooral voorzichtig,
je volgen je reis met je moeder samen laten we haar alles zien
groetjes van Ger en Wil.