in Palmwag
Blijf op de hoogte en volg Fred
07 Februari 2013 | Namibië, Swakopmund
In Twijfelfontijn ook een 'living museum' van de Damara. Dat zijn de gijtenherders die het hier in het verleden overgenomen hebben van de jagers/verzamelaars Bosjesmannen. Een groepje van een stuk of tien van deze mensen hebben een traditioneel dorpje nagebouwd en lopen in traditionele rokjes van gijtenhuiden. Ze doen dan voor hoe ze ijzersmeden en rechtspraak hadden en huiden prepareren en kralen maken en vuur maakten en geschillen beslechten enz. Toch heel leuk om met ze te praten nu ze engels kunnen, en deze die hier zijn, weten ook best veel van hun traditionele gebruiken en zijn er ook zelf in geinteresseerd. Daarna reed ik door naar Palmwag. Ik dacht er een dorpje aan te treffen, maar het is alleen maar een paar verspreide gebouwtjes en een lodge. Daar heb ik overnacht. Weer zo' felle wind in de middag waar je beschutting tegen moet zoeken. De lodge ligt in een rivierbedding waar de oevers en de begroeiing en wat muurtjes voor beschutting zorgen. Het is overal in Namibie nu zeer heet en ik ga denk ik eerst via Kamanjab naar Etosha om wat verkoeling te vinden als het daar eerst begint te regenen. Onderweg wel leuke gesprekken met andere reizigers gehad.
tot schrijvens,
Fred
07 Februari 2013 - 11:41
Petra Roelandt:
Hoi Fred,
Heel leuk en interessant die reisverhalen van jou. Ik blijf je volgen en hoop dat het met je rug snel beter gaat! Morgen ben je jarig en ik wens je hierbij alvast nog vele jaren in goede gezondheid.groetjes,Petra -
07 Februari 2013 - 14:27
Aad:
Hoi Fred,
Volg je reis en beleef hem zelf iedere dag opnieuw. Jij rijdt hem nu in tegengestelde richting van hoe wij hem de laatste keer hebben gereden. Als ik mijn eigen verslag er op nasla doe je alle ons bekende plaatsen aan. White Lady, lekker relaxen, Uis, tanken en inkopen doen, bij Twijfelfontein in de buurt de Welwitschia struiken gezien die wel 1000 jaar oud kunnen worden. Palmwag was voor ons een heerlijke rustplaats.
Lekker gegeten in Palmwag en olifanten gezien in de rivierbedding?
Goede reis verder en baie dankie voor je verslagen.