even terug in Windhoek
Blijf op de hoogte en volg Fred
23 Januari 2013 | Namibië, Swakopmund
ik ben nog twee dagen in het veel te hete sossusvlei gebleven. Volgens de rangers viel het wel mee, het was nu westenwind en die komt van zee. Pas als er oostenwind staat zal je wat beleven. Dat komt uit de Kalahahi en is stormachtig en zeer heet en brengt het zand meee. Zo zijn die "duinen" ontstaan, tot wel 300 meter hoog. Ik ben een dag helemaal alleen iaan teh eind van de 60 kilometer lange vallei gebleven om dat ook te ervaren. het laatste stuk is nog 5 kilometer door zeer zacht en mul zand ploegen. mijn auto kon dat makkelijk aan hoewel er stukken bij waren die net zo moielijk waren als het slechtste dat ik in de Kalahari zelf ben tegen gekomen. De rangers begomnnen gelijk weer te vragen of ze mijn auto konden kopen. Dat gebeurd ook deze reis wel een keer per week, maar ... nee, hij is niet te koop. Hij trekt wel veel bekijks, enerzijds van de mensen die echt dagelijks off-road moeten rijden, anderzijds is het een soort African Dream voor jongens en oudere jongens. Ik ben verder gereden naar Naukluft Zebra mountains National partk. ook daar was iik weer de eneige bezoeker. Stond in een diepe gorge langs een stromend beekje dat gevoed wordt door ondergronds water. Het rook er heerlijk naar de vele bloemen die in bloei stionden aan de waterkant en veel prachtige vogels die jaagden op duizenden witte vlinders. De buren waren een groepje klipdassies of harixen. Die woonden net tegenover mijn kampsite op de stijle rosthelling in een hol onder een grote rots. Ik heb ze de hele dag bezig gezien want het was te warm om iets anders te doen dan onder mijn zonneluifel te zitten en in de beek af te koelen. Ik heb maar eens mijn noodvoorraad voedsel aangesproken uit blik. zelfs met alle kruiden en kookkunsten was het nog te smerig, bah. Vanmorgen een ranger meegenomen naar Windhoek. Iedere maand hebben ze acht dagen vrij, maar vanuit zo' n uithoek is het transport voor hen wel een probleem. Lekker veel laten vertellen en zo hoor je ook de achtergronden van het leven als Ranger in een wildpark. Daarnet maar eerst langs de grote Metro supermarkt, nog luxer dan onze Alberd Heijn. Ik vroeg om de kleinste van de schaal met T-bone staeks Die was nog ruim 500 gram. 5 Euro Het meisje van de slagerij keek meewarig toen ik zei dat dat wel erg groot is. Ik heb hem eerst met mijn 60 cm lange kapmes in panklare stukken moeten hakken, want hij paste er anders niet in. Samen met een bak vers gesneden fruit, zoals waar AH 3 euro voor rekend, maar dan groter en voor 60 Eurocent. Zongerijpt fruit wel te verstaan. Ach, wat doet een mens in Nederland? Maar ja als het schaats weer is en sneeuwpoppen weer kan het ook leuk zijn.
Tot de volgende keer, Fred
23 Januari 2013 - 21:42
Johan Rimmelzwaan:
Hallo Fred.
Prachtig om te lezen, bij jou te warm en hier tussen de minus 7 t/m 10 graden elke nacht en dan nog die sneeuw die maar niet weg wil. Maar ja jij hebt weer zand.
Fred succes verder
Johan -
24 Januari 2013 - 00:10
Tineke:
Hoi Fred,
Tropenkolder of schaatskoorts, het lijkt een beetje op elkaar. Twee uitersten die elkaar in evenwicht houden, beiden zijn een ervaring die je moet ondergaan. Veel plezier!
Tineke