Nog even in Maun gebleven
Door: FredDaniels
Blijf op de hoogte en volg Fred
18 Januari 2012 | Botswana, Maun
Ja, inderdaad deed ik mijn best om niet al te bang te zijn, want ik denk dat die grote roofkatten dat aanvoelen, maar ik moet wel eerlijk bekennen dat het niet goed gelukt is. In ieder geval zal ik niet gauw meer klagen als ik iemand hoor snurken!
Ik ben nog een paar dagen langer in Maun gebleven. De camping is niet heel goed, maar ze hebben wel een heerlijk zwemmbadje, onder grote bomen, ligbanken en het restaurantje ernaast en uitzicht op de rivier. Dus dat is toch nog een beetje vacantie gevoel geworden. Verder is het zo ontzettend heet dat ik 'smorgens een paar uurtjes iets kan doen en dan om 9 uur al moet ophouden omdat het te heet wordt. Dan is er na een uur of vijf weer een paar uurtjes met nog steeds veel zweten en om half zeven b eginnen de muggen alweer een plaag te worden. Het beste is dus overdag schaduw en verkoekling te zoeken in het zwembadje. De camping is bijna leeg, iedere vacantieganger (het is nu zomer schoolvacantie) is naar zee getrokken voor verkoeling. Ik heb dus die nieuwe krik uitgeprobeerd: een monster van een apparaat, waar je goed voorzichtig mee moet zijn om geen deuk in je auto te trekken of een deuk in jezelf. Verder een hele reeks van kleinere aanpassingen gemaakt om het leven wat comfortabeler te maken. Mijn grote spuit met bouwlijm is bijna op: ophangogen voor het muskietennet, binnnen beplating van hardboard gekocht en op maat gemaakt, omdat de bagage steeds tegen de reflecterende raamisolatie aan lag te rijen en die steeds meer beschadigde enz. enz. allemaal klusjes, ik lijk wel thuis. Leuk gepraat met een Nederlands stel die op vacantie was met een huurauto. Vanavond ga ik de auto opnieuw inpakken en dan morgenvroeg richting Kasane.Hopelijk is het daar wat koeler als ik daar Zambia inga , wat dat is meer hoogland en ze zijn er verder in het regenseizoen dan hier. In ieder geval hebben ze er wel een hele grote douche: die Victoria watervallen.Ik hoop dat mijn flesje shampoo groot genoeg is, maar dat hoor je dan weer. Die wond op mijn bovenbeen terkt al wat dicht. Het was misschien niet van insecten, maar omdat ik daar wat van die bouwlijm op gemorst had en toen wel snel weer had afgeveegd, maar er verder niet aan gedacht heb, omdat dat spul op je vingers geen blaren achterlaat.
Tot schrijvens,
Fred
18 Januari 2012 - 16:30
Walter:
We lezen allemaal mee. Blij dat die leeuw niet echt honger had.
Kijk uit met die hyjack, als er veel blubber tussen de palletjes zit en je wilt hem omschakelen van richting kan hij in free fall gaan! Veel succes en plezier toegewenst van ons allen. -
18 Januari 2012 - 19:49
Aad:
Leuk al je verhalen te volgen. Ik heb er respect voor dat je dit alleen doet want als je weet hoe de omstandigheden kunnen zijn is dat gewoon zo. Kasane, goede campings en een fijne plek om te relaxen en je voorraden aan te vullen. En dan het avontuur van het overvaren met de ferry over de Zambesi rivier waarvan er net voor wij er een aantal jaren geleden waren een was gekapseisd. Livingstone, vooral de markt een mooie plek om de lokale bevolking te observeren. Ook een prima camping met goed zwembad. De watervallen heel bijzonder en vooral ook vanuit een helikopter mooi om te zien. Wij gaan binnenkort naar Oostenrijk waar een paar meter sneeuw ligt. Een heel verschil dus in temperatuur maar geen muskietennet nodig. Wens je in elk geval het allerbeste en nog een mooie voortzetting van je reis. -
18 Januari 2012 - 20:30
Jovan:
Hallo Fred,
Leuk je reisverhalen te lezen.
Je wordt steeds meer een specialis in het rijden onder moeilijke omstandigheden. Weet je nog dat je in over de zandheuvels in Monster reed om wat terrein ervaring op te doen. Wanneer het zo warm is kost dat veel energie. Hier in Nederland hebben wij niet zo last van de warmte.
Hoorde vanmorgen op de radio dat je in Afrika moet oppassen met medicijnen voor malaria, het volgende is aan de hand. Wanneer je malariatableten in Africa koopt, dan zit het wel in de orginele verpakking maar je weet niet of de juiste tabletten met de juiste sterkte er in zitten. Gebruik maar lekker je netje.
Groeten Jovan. -
20 Januari 2012 - 15:11
Marion:
Veel plezier met badderen onder de waterval! Groetjes,ook van Thomas en kim