Zoals gezegd: NIET plannen.
Door: FredDaniels
Blijf op de hoogte en volg Fred
06 Januari 2012 | Namibië, Windhoek
Enfin, dat was maart.
Eer-gisterenavond naar de camping rijdend vond ik de wagen al erg schudden bij ca 50km uur.. Dat balanceren van de wielen is vast niet goed gedaan. vanmorgen waren er twee banden bijna leeg.
Ik pomp ze weer op met de compressor die ik in Maun gekocht had. Dan komt David langs. We monteren de sleutelsafe die ik gekocht had aan de binnenkant van een chassisbalk.Lekker zo' n el;ectrische boormachine, maar met mijn stanley handboor gaat het ook hoor, maar weinig langzamer. Als ik straks een reserve autosleutel erbij heb laten maken kan die in dat safe-je en als ik dan mijn sleutel binnen laat liggen of anders verlies heb ik een extra reservesleutel in dat safe-je zitten. Het safe-je opent met een code. Misschien kan ik ook de portier lift-pallen erafzagen, dan kan van buitenaf niet meer met een ijzerdraad mijn portier opengemaakt worden.
Dan ga ik op weg naar de garage waar ze mijn banden hebben mis-handeld. Na een avontuur dat nu te lang zou zijn om te vertellen, kom ik bij de garage terug en de manager belooft beter toezicht en ik loop de stad in om wat te eten. Als ik terugkom blijken er twee balanceerders bezig te zijn geweest die verschillende maten hadden ingevoerd en de ventielen die ze geplaatst hadden bleken ook van een verkeerde maat. Hij zegt, dat nu alles in orde is en ik vraag hem een paar van die grotere ventielen erbij voor geval... Dan nog wat boodschappen gedaan, vooral drinken en vruchten, want ik drink wel 4 liter water per dag extra.Op de camping komt meteen weer een van de grote Deense doggen naar mij toe. Ze hebben er hier drie. Ik noem ze pappadog, mammadog en babydog. Babydog is de kleinste, maar een metertje hoog toch zeker. Pappadog was al meteen bij aankomst komen kennismaken. In doggentaal had hij even rustig tegen mij aan staan douwen, ik denk om te voelen wie de grootste is. Hij is enorm, maar toch weeg ik nog meer, en na een potje douwen is hij sindsdien, als hij bij me in de buurt komt lopen, voor mij opzij gegaan en ik hoef niet meer om hem heen te lopen. Kijk, nu begrijpen we mekaar beter. Hij is dol op mij geworden, slaapt onder mijn auto en komt me begroeten als ik even rustig in mijn stoel zit. Dan krijg ik zijn harige kweilbek in mijn gezicht gedrukt en wat zou je anders willen van je vrienden? Maar als ik hem dan weg duw gaat ie toch tevreden naast mij liggen slapen onder de boom. Nu weer even eten: wild-rachout met rodekool en aardappelkroketjes. Het lijkt wel een kerstdiner.
Ik denk dat ik morgen direct door rij naar Botswana. Bosjesmannen, Ik probeer weer door Centaal Kalahari, maar nu in omgekeerde richting als in augustus. Het zal er nu helemaal prachtig zijn, met de regens staat alles in bloei< maar wel kans op zachte modder in het noorden.Daarna verder naar het noorden van Botswana, waarschijnlijk via de Tsodillo hills naar Chobe en dan de grens over naar Zambia, de Victoria watervallen en dan onhoog langs de grens met Angola, natte savanne bosjesmannen, en verder naar het oosten, door Zambia (nationale parken)bosjesmannen, naar Malawi, Mozambique om te duiken en via het zuiden opnieuw Zuid Afrika in.Dan heb ik voor de auto ook inZuid Afrika een nieuw permit voor de auto en dat voorkomt een hoop gedoe met immigratieregels in die andere landen.
Dat lijkt het beste plan alleen de wegen in Zambia zijn zeer moeilijk begaanbaar en de afstanden groot.Dus geen vakantie in Swakopmund en geen zeehondenkolonies, hoe leuk ik dat ook had gevonden. Maar ja, zelfs drie maanden is niet veel voor zo' n trip en je ziet nu hoe gemakkelijk je een paar dagen of meer kwijt ben aan onverwachte voorvallen.
Nu naar bed,
tot schrijvens,