Stress, SStress en SSStresss...
Door: FredDaniels
Blijf op de hoogte en volg Fred
18 Augustus 2011 | Namibië, Windhoek
De reparatieafdeling is gesloten, maar op de afdeling verkoop vind ik Dhr. Manetti. Alles uitgelegd, maandag moet ik de auto nog naar de stalling kunnen rijden en vliegen.
Hij belt naar de man die over het onderdelen magazijn gaat. Beste kans op een vervangend veerblad is bij Cymoth. Alleen het topblades aan beide zijden vervangen is voldoende.
Ik voorzichtig naar Cymoth gereden. Een enorme zaak met off-road kampeerspullen en auto onderhoud en auto onderdelen. We gaan op zoek naar twee vervangende topbladen, voor beide kanten hetzelfde. We vinden bladen met dezelfde maten.
Dan nog nieuwe bushings en center bolds. Ik koop ook nog maar meteen een nieuwe diesel brandstoffilter en nieuwe v-snaren. 100 Euro voor beide veerbladen met bushings en 2 centre bolds. Dat valt mee. Om half twee sluiten ze zoals de meeste zaken in Namibie op zaterdag.
Dan parkeer ik in de betaalde en overdekte parkeergarage van Wernhills aan de overkant en ik loop nog even het winkelcentrum in om te genieten van de beschaving van de grote stad en iets te eten.
Als ik terugkom bij de auto zie ik meteen dat de portier open is geweest. De pal is gelift. Ik kijk snel rond wat er weg is en ik mis alleen een zwart tasje waarin ik mijn batterij opladers bij elkaar had bewaard. De opladers van de camera's, de mobiele telefoon, de IPad en nog twee opladers voor AA batterijen en snoertjes. Had ik nou de auto maar niet opgeruimd en die spullen bijelkaar bewaard en het tasje netjes dicht geritst. Maar in ieder geval heb ik de cameras en lensen en de Ipad en het radiofrontje zelf in het kluisje opgeborgen en dat was nog intact. Verder mis ik zo te zien niets. Die dief heeft zeker haast gehad, want hier heb je weinig aan en dan alleen dit meegenomen, terwijl de auto nog vol met losse spulletjes lag en ook mijn lange lenzen in een tas op de bijrijders-stoel.
Ik roep de security erbij. Nee, ze hebben niets gezien. Nee, op het bordje daar bij de uitgang, staat: Parkeren op eigen risico. Manager erbij, u heeft toch geen braakschade? Nee, da's slecht voor de verzekering, maar met een kapotte ruit heb je nog meer ellende. Als u telefoon heeft en we vinden wat bellen we u nog op! Tja, de parkeeruren zijn ook net voorbij; kijk maar, bij de uitgang hoeft u niet meer te betalen.
Ik zeg dat als ze er nog iets van terug vinden ze het dan maar aan het politiebureau moeten afgeven want daar maak ik er wel werk van.
Had ik die laders nu toch maar uit dat tasje gehaald en in het kluisje erbij gepropt. Het hele tasje was net te groot en daarom had ik het maar achter de bijrijdersstoel verborgen.
Met de kapotte auto rij ik voorzichtig terug naar de camping. Dat lijkt me ook de veiligste plek voor geval de dieven mij zouden volgen om op zoek gaan naar de apparaten die met die laders moeten worden opgeladen. Daar kan ik ook alles eruit halen en kijken of ik nog meer dingen mis en nadenken wat er ook alweer in dat tasje zat. Beter dan uren in een politiebureau te gaan zitten wachten voor een onvolledig rapportje.
Ik haal alles uit de auto en maak die dan schoon, want het is allemaal ongelofelijk vies en vuil en stoffig geworden van die woestijn ritten.
Dan gooi ik de belangrijkste spullen terug in de auto en ga ik eten in het restaurant van de camping. Ik durf niet meer de stad in en neem de auto zelfs mee naar het restaurant in plaats van die op de slecht verlichtte kampeerplaats te laten staan.
Ik weet nu dat ik de aandacht van het dievengilde heb getrokken en dan moet je extra voorzichtig zijn.
Zondag ga ik verder met schoonmaken en allerlei kleine reparaties en een volledige inspectie van auto en spullen. Door het hossen, schudden en trillen zijn veel dingen kapot en losgetrild. Bijvoorbeeld de bevestigingsschroeven van het slotje in het dashboardkastje en zelfs de bouten uit de D-sluitingen zijn eruit gerammeld. Naast scheppen en houtblokken en zwaar gereedschap en twee krikken, heb ik namelijk ook touwen en kettingen en een takel en D-sluitingen en een rots/zand ladder en dergelijke 'recovery-tools' bij me. Dankzij mijn banden heb ik het allemaal nog niet nodig gehad, maar ik heb ook nog niet in diepe modder en in diep water en op grote rotsen gezeten.
Dit was nog maar een beginnetje om het een beetje te leren. Pffffff.
Het verhaal wordt te lang om de site al die tijd open te houden.
wordt vervolgt..
fred
19 Augustus 2011 - 06:34
Yves:
Nou Fred, je hebt meteen ook de nadelen van de "beschaving" ondervonden! ;o)