Alles OK
Door: FredDaniels
Blijf op de hoogte en volg Fred
06 Juli 2011 | Namibië, Windhoek
Een vlot vertrek, snelle bus - en treinverbinding naar Schiphol. Eerste traject: Schiphol naar Frankfurt. Op Schiphol komt wel een extra securitycheck naar mijn vreemd-uitziende lenzen: pistoolgrip. En dat in deze terroristen tijd. Er wordt lang gekeken, nog iemand erbij, gebeld en overlegd. Het mag mee, maar de tas wordt onderaan de vliegtuigtrap toch apart in het onder-ruim geladen en niet in de cabine.
Dan maar zo.
In Frankfurt is het 2 uur wachten om over te stappen op Air Namibie en dan gaat het in een bijna leeg toestel op weg naar Namibie. Al snel zie ik de toppen van de Alpen scherp uitsteken boven een wollig wolkendek. Daarna wordt het snel donker en als een ruimteschip glijden we op bijna 12 kilometer hoogte met 1000 kilometer per uur over de planeet. Eten, slapen en als we weer wakker gemaakt worden voor het ontbijt zijn we van 12 kilometer hoogte al weer aan het afglijden. Buiten het toestel is het min 50 graden Celcius, huuu.
Na een vlotte landing lopen we in het donker naar de ontvangsthal. Het vriest 3 graden.
Tas opgepakt en met een taxi naar de Arebbush lodge.
Mijn auto staat er nog, op het parkeerterrein heel dichtbij de poort waar de security mensen hem wel iedere dag moeten zien. Dat leek me het veiligste plekje, hoewel niet bepaald een aanwinst voor de lodge: die ouwe Monstertruck voor zo' n sjieke lodge. Het is nog pikkedonker als ik de autodeur open en de motorklep omhoog zet om de batterijkabels weer aan te sluiten. Dan wordt het spannend: voor-gloeien, starten en... lopen bij het eerste tikje. Kijk dat geeft voldoening als je kennis en je mooie ideeen ook inderdaad uitkomen.
De taxichauffeur is erbij blijven staan. Zo' n auto wil ie ook wel hebben. "Als u hem wilt verkopen, hier heeft u mijn kaartje."
" Dank u, iedere week een paar keer hebben mensen dat aan mij gevraagd, maar ik ben zelf veel te blij dat ik deze auto heb kunnen kopen. Ik hoop er nog jaren mee te rijden. Niet om gekke dingen mee te doen, maar juist om veilig weg te kunnen komen uit onverwacht moeilijk terrein. Ik zal veel in de regentijd gaan rijden en dan heb je echt zoiets nodig. "this car can go anywhere" herhaalt de taxichauffeur wat bijna iedereen die ik in Afrika ontmoet heb, precies zo gezegd heeft.
Ik laat de motor langsaam op temperatuur komen. zoals vrachtwagen chauffeurs dat bij ons doen in de winter. Dan ga ik kijken of ik het internet kan gebruiken.., Daarna langs de receptie om te bespreken wat ik verder zal doen.
Brrr , wat is het koud. Het vriest. Zal ik nog vandaag hier blijven en wat doe ik dan met deze temperatuur? Voel ik me goed genoeg om verder te rijden? Hoe verder naar het noorden hoe warmer het zal worden.
wordt vervolgd,
Fred
06 Juli 2011 - 08:16
Johan Rimmelzwaan:
Hallo Fred, al weer je 2e bericht.
Leuk en spannend, ik blijf je volgen.
Heel veel succes, zeker met de fotografie.
Johan
06 Juli 2011 - 09:28
Jovan:
Hallo Fred,
De tijd gaat snel, zo ben je nog hier en zo ben je weg.
Hier is alles goed, niks - 3 graden gisteren met de jongens BBQ in de tuin.
Veel mensen gaan nu ook op vakantie, het wordt stiller om ons heen. Op dit moment hebben we 3 konijnen te logeren. Veel succes met reizen in dat prachtige landschap.
Groeten, Jovan -
06 Juli 2011 - 18:07
Aad Valstar:
Hallo Fred,
goed weer eens van je te horen. Zal je volgen op je reis door Namibië. Zoals ik je al had gezegd kan het hartje winter in zuidelijk Afrika flik koud worden vooral 's-nachts. Heb je wel warme kleding bij je want je zit vaak op hoogvlakten van 1500 tot 2000 meter en dat begint al in Windhoek. Ook wij hebben in maart april 's-nachts geslapen met extra kleding en sokken aan. Als je maar warm bent toch. Wil en ik wensn je een voorspoedige reis en hopen dat je ook langs voor ons herkenbare punten komt.
groeten, Wil en Aad -
06 Juli 2011 - 19:37
Tineke:
Hoi Fred, ik wens je een heel fijne tijd in Namibie, het is zo'n schitterend land. Ik krijg bijna heimwee als ik er aan terug denk.
Maak maar veel mooie foto's, succes!